Skip to Content

Mini-mum

Mini-mum

Deze granny square heet ‘Mini-Mum’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 6 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.
Deze granny square heet ‘Mini-Mum’, of ‘Mini-Mum’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 6 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.

Instructies

Toer 1: Maak met kleur E (A, B, C) 4 lossen, halve vaste in eerste losse om een cirkel te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring, halve vaste in de derde beginlosse. (12 stokjes).

Minimum - Toer 1

Toer 2: 3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in elke steek, halve vaste op derde beginlosse. Hecht af. (24 stokjes).

Minimum - Toer 2

Toer 3: Alle steken om de stokjes van Toer 1 1. Hecht kleur A (B, C, D) aan met een halve vaste om een willekeurig stokje van ronde 1. 3 lossen, CL2 om dezelfde steek. (1 steek overslaan, (halve vaste, 3 lossen, CL2 om voorpost van volgende steek) x 5, halve vaste in eerste halve vaste van de ronde. Hecht af. (6 Cl3).


Toer 4: Alle steken om de stokjes van Toer 2.  Hecht kleur A (B, C, D) aan met een halve vaste om een stokje van een willekeurige 2e stokje van een 2-stokjesgroep van toer 2. (3 lossen, CL2) om hetzelfde stokje heen, (1 steek overslaan, (halve vaste, 3 lossen, CL2) om het volgende stokje heen) x 11, halve vaste in eerste halve vaste. Hecht af. (12 Cl3).
Minimum - Toer 4
Toer 5: Hecht de hoofdkleur aan met een halve vaste in een willekeurige steek van Toer 2. 4 lossen (telt als stokje en 1 losse), 1 stokje in dezelfde steek. (Halfstokje in de volgende steek, vaste in de volgende 3 steken, halfstokje in de volgende steek, (stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek) x 4, bij de laatste herhaling sla je de laatste 3 steken over. Halve vaste in derde beginlosse. (32 steken).

Toer 6: 2 lossen, halfstokje in elke steek, met (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) voor de hoeken. Hecht af. (48 steken).

Minimum - Compleet

Wat een bolle granny is dit. Vond je het leuk om hem te maken? Veel haakplezier!