Skip to Content

Klein Madeliefje

Deze granny square heet ‘Small Daisy’, of ‘Klein Madeliefje’. Het is de tweede granny van week 2 en de derde granny van de deken. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 5 toeren. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.

Toer 1: Maak met kleur A (B, C, D) 4 lossen en een halve vaste in de eerste losse om een ring te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse. Hecht af. (12 stokjes).

Toer 2: Alle clusters worden gemaakt in de ruimte tussen de stokjes van de vorige ronde. Hecht kleur B (C, D, E) aan met een halve vaste tussen twee willekeurige stokjes in. (3 lossen, CL2) in dezelfde steek, 2 lossen. [Sla 1 ruimte over, (CL3, 2 lossen) in de volgende ruimte] x 5. Halve vaste bovenop de derde beginlosse. Hecht af. Het motief bobbelt wat. (6 CL3, 6 2-lossenruimtes).

Toer 3: Hecht kleur C (D, E, A) aan met een vaste in een 2-lossenruimte. 2 lange stokjes in de ruimte tussen de twee stokjes van toer 1 (terwijl je de 2-lossenruimte van toer 2 vult, een lang stokje maak je door bij een gewoon stokje de draad op te trekken tot de hoogte van toer 2). Vaste in zelfde 2-lossenruimte als beginsteek. [(vaste, 2 lange stokjes in toer 1, vaste) in de volgende 2-lossenruimte] x 5. Halve vaste in beginvaste. Hecht af. (24 steken).

Toer 4: Hecht de hoofdkleur aan met een vaste in een willekeurige steek. Vaste in volgende steek, (Half stokje in volgende steek (stokje, 1 losse, stokje) in volgende steek voor hoek, half stokje in volgende steek, vaste in volgende 3 steken) x 4, laatste twee vasten van de vierde herhaling overslaan. Halve vaste in beginvaste. (32 steken).

Toer 5: 2 lossen, half stokje in elke steek, met (2 halve stokjes, 1 losse, 2 halve stokjes) in de hoeksteken. Hecht af. (48 steken).

Marian Leuven, van

Friday 9th of November 2018

Ik zie alleen de video. Ik zie wel een regel waarbij ik op “hier” moet klikken voor de tekst, maar dan kom ik weer bij deze video. Hoe vind ik de tekst voor de madelief?