Skip to Content

Keer om

Keer om

Deze granny square heet ‘Turn Around’, of ‘Keer om’. Het is een vrij eenvoudige kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 5 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.
Keer om alle vier

 


Alle toeren gaan in de goede kant, behalve toer 3, die gaat in de verkeerde kant.
Toer 1: Maak met B (C, D, E) 4 lossen, halve vaste in de eerste steek om een ring te maken. 3 lossen (telt als half stokje en eerste lossen), (half stokje in de ring, 1 losse) x 7, halve vaste in de 2e van de 3 beginlossen. Hecht af. (8 halve stokjes, 8 1-lossenruimtes).

Keer om - Toer 1
Toer 2: Hecht kleur D (E, A, B) aan met een vaste in een willekeurige 1-lossenruimte. (Reliëfvaste om het volgende halve stokje, 2 vasten in de volgende 1-lossenruimte) x 8, waarbij je bij de laatste herhaling de laatste vaste overslaat. Halve vaste in beginvaste. KEER OM (24 steken).
Keer om - Toer 2
Toer 3: Deze toer maak je dus in de verkeerde kant van je werk! 1 losse, vaste in dezelfde steek, (dubbel stokje in volgende steek, vaste in volgende steek) x 11, dubbelstokje in volgende steek, halve vaste in eerste vaste. Hecht af, keer je werk. (24 steken).


Toer 4: Deze toer doe je dus weer aan de goede kant van je werk. Hecht de hoofdkleur aan met een vaste in een willekeurige vaste. Half stokje in dezelfde steek, [1 steek overslaan, (stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek, 1 steek overslaan, (half stokje, vaste) in de volgende vaste, 1 losse, 1 steek overslaan, (vaste, half stokje) in de volgende vaste] x 4, waarbij je bij de laatste herhaling de laatste 2 steken overslaat. Halve vaste in de beginvaste. (32 steken).
Keer om - Toer 5
Toer 5: 2 lossen, half stokje in elke steek (ook in de lossen), met (2 halve stokjes, 1 losse, 2 halve stokjes) in de 1-lossenruimte voor de hoeken. Hecht af. (48 steken).
Keer om - Toer 6