Skip to Content

Het in elkaar zetten van de Garden State Afghan

Het in elkaar zetten van de Garden State Afghan

Deze week zetten we de deken in elkaar. Je hebt 14 patronen gekregen die elk 4 keer gemaakt zijn. De twee grote patronen, Zonnestraal en Blije Bloem, zijn aangegeven in het rood. De vier middelgrote patronen, Loopy, Prachtige Bloem, Mooie Ruiker en Knobbelige Bloem, zijn aangegeven met blauw. De overige acht patronen zijn de kleine zwarte vierkantjes: Klein Madeliefje, Ster, Simpele Lussen, Keer om, Makkelijke Zon, Mini Madeliefje, Mini-mum en Ronde Bloem.

Deken opzet

Leg de patronen op een manier neer die je zelf mooi vindt. Maak er foto’s van zodat je het ook nog onthoudt als er per ongeluk een heleboel in de war gaan ;)! Ik vond het een véél grotere klus dan ik van te voren bedacht had, dus maak je borst maar nat…

De maakster van het patroon geeft niet echt aan hoe je de grannies het beste aan elkaar kunt maken. In het voorbeeld is de deken met halve vasten door alleen de voorste lussen gemaakt, maar je kunt ook vasten gebruiken, of door alleen de achterste of allebei de lussen gaan. Ik heb er voor gekozen om de grannies aan elkaar te naaien, alleen door de achterste lussen. In de video is te zien hoe ik dat gedaan heb.

Volgende week nog de instructies voor de rand om de deken en dan is deze CAL afgelopen. Heel veel haakplezier!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina