Skip to Content

Interview

Bij Wolplein is één vrouw verantwoordelijk voor alle organisatorische dingen rondom de HaakSTER van Nederland wedstrijd, inclusief het filmen van de interviews en het monteren van alle vlogs.

Maxine kwam 12 juli kennismaken en mij interviewen voor één van de eerste twee afleveringen. In de eerste twee afleveringen (5 oktober en 12 oktober op het YouTube-kanaal van Wolplein) worden de 10 deelnemers geïnterviewd, daarna volgen steeds de opdrachten.

Maxine stelde me tijdens het interview 9 vragen, waarvan natuurlijk niet al mijn antwoorden uitgebreid in beeld kunnen komen. Daarom dacht ik dat het misschien leuk was om op te schrijven wat ik ongeveer geantwoord heb.

1. Kun je vertellen wie je bent? 
Mijn naam is Iris van Meer, ik ben 30 jaar, ik woon in Culemborg. Ik ben mama van drie schattige kinderen. De oudste heet Vera en is bijna 4, de middelste heet Lena en is 2,5 jaar oud en de jongste heet Alex en is 6 maanden oud.

2 .Wat doe je in het dagelijks leven? 
Naast mama zijn heb ik een website, www.eenmooigebaar.nl, waarvoor ik patronen haak en vertaal en ontwerp. Ook beantwoord ik daar veel vragen over. Daarnaast ben ik doula en bied ik begeleiding tijdens zwangerschap(swens), bevalling en kraamtijd, op emotioneel, psychisch en fysiek niveau.

3. Wat zijn je hobbies?
Naast haken, en haken, en haken…. Zijn mijn hobbies garen verzamelen en projecten verzinnen 😉 Herkenbaar? Zonder dollen: ik hou ook van lezen, wandelen en dingen met de kinderen ondernemen.

4. Wanneer is je passie voor haken begonnen? 
Ongeveer 5 jaar geleden. Ik vond het stom van mezelf dat ik zoveel computerspelletjes speelde, naast een computerbaan. Ik wilde graag een wat creatievere hobby, die je eenvoudig mee kon nemen, geen hoge start-kosten met zich meebracht en waar je veel kanten mee op kon. Ik heb mezelf toen via YouTube een granny square leren haken (met heel veel gevloek!), waar uiteindelijk een grote deken uit is gekomen. Die deken ligt nog steeds ergens in huis, gewoon als herinnering aan die eerste ingewikkelde uren.

5. Wat haak je het liefst?
Er is eigenlijk niets wat ik niet leuk vind om te haken. Microcrochet (met haaknaald kleiner dan 1 mm) trekt me niet, daar ben ik niet precies genoeg voor. Ook kleding haken vind ik lastig, maar dat is denk ik vooral gebrek aan ervaring. Ik hou het meest van dekens haken, maar die kosten ook weer veel tijd, waardoor ik amigurumi een leuke afwisseling vind. Ook mochila’s zijn leuk. Je merkt ‘t, eigenlijk alles!

6. Wat verwacht je van de wedstrijd? 
Ik hoop door de wedstrijd andere haaksters te leren kennen, inspiratie op te doen, uitgedaagd te worden om nieuwe technieken en stijlen uit te proberen, nieuwe materialen te leren kennen en vooral veel te kunnen genieten van mijn hobby haken! Ik denk niet dat ik ga winnen, er zijn zoveel betere haaksters dan ik!

7. Wat zou er in jouw haakboek te zien zijn? 
Een mix van allerlei onderwerpen, maar wel met een thema. Wolplein heeft bijvoorbeeld onlangs een hele collectie met thema regenboog uitgebracht, dat lijkt me leuk! Dus een kussen, deken, knuffel, amigurumi, onderzetter, pannenlap: allerlei verschillende dingetjes, maar dan met één overkoepelend thema.

8. Wat is jouw troef in deze wedstrijd?
Tijdens het interview wist ik het niet zo goed, maar daarna bedacht ik: m’n haakvriendinnen! Ik vind het heerlijk om samen te haken, en daardoor kan ik soms ook net weer een stukje verder komen, door erover te brainstormen. Ook m’n creatieve moeder, zussen en echtgenoot helpen altijd onwijs als ik ergens vast in zit.

9. Hoeveel zin heb je erin?
Heel erg super veel!