Skip to Content

Inschrijfformulier

Inschrijfformulier

HaakSter van Nederland – Mijn inschrijfformulier

Voor de Wolplein HaakSTER van Nederland wedstrijd, werd een heel inschrijfformulier opgesteld dat alle deelnemers hebben ingevuld. Op basis van de informatie in het inschrijfformulier, en 6 tot 20 meegestuurde foto’s, heeft de jury 10 deelnemers uitgekozen. Ik ben voor de wedstrijd van 2019 geselecteerd en deel graag met jullie wat ik zoal heb ingevuld op het formulier!


Persoonlijke gegevens

Naam: Iris van Meer
Geboortedatum: 25 juli 1989
Woonplaats: Culemborg
Beroep: thuisblijfmama en blogger
Website: www.eenmooigebaar.nl
 

1. Waarom wil je meedoen aan deze haakwedstrijd? 

Jullie zijn een fijne winkel, zowel online als in Zaltbommel. Het lijkt me leuk om voor/met jullie aan een wedstrijd mee te doen. De opdrqachten vond ik vorig jaar leuk en inspirerend. Het is altijd leuk om iets nieuws te leren, te maken en te delen. Het online leren kennen van andere haaksters is één van de redenen waarom ik m’n website ooit ben gestart; met deze wedstrijd zal ik nog meer haaksters ontmoeten. Een haakboek uitbrengen is natuurlijk ook een super super gave prijs! Veel leesplezier en hopelijk kiezen jullie mij <3

2. Hoelang haak je al? 

Sinds 2015. Begonnen om minder spelletjes te spelen én heel cliché in de zwangerschap van mijn oudste dochter Vera

3. Van wie en/of hoe heb je leren haken?

Van YouTube! Heel veel filmpjes gekeken voor m’n eerste granny square en daarna ook steeds bij het leren van nieuwe steken of technieken.

4. Waarom vind je haken zo leuk? 

Om wel 100 redenen! Het is ontspannend, meditatief, verbindend (met andere haaksters), het is afwisselend, creatief, schitterend! Ik kan er mijn kids mee vermaken (knuffels of speelgoed) en het hele gezin mee verwarmen (dekens of kleding). Je kunt haakwerk overal mee naar toe nemen en hebt maar weinig plek nodig om het te kunnen doen. Je kunt haakwerk makkelijk neerleggen, wat super praktisch is met 3 kleine kotertjes. Je kunt het bovendien ook makkelijk uittrekken als je een foutje maakt. Ik ben verliefd op haken, merk je het?

5. Hoeveel tijd besteed je wekelijks aan haken? 

Ongeveer 20 uur of meer, denk ik. Daarna ook nog ongeveer 10 uur aan het bijhouden van social media kanalen en 5 uur aan het vertalen van Engelstalige haakpatronen. Soms maak ik YouTube video’s, daar gaat het haken natuurlijk langzamer, maar ik vind het heel leuk om anderen te leren haken.

6. Maak je deel uit van een brei- of haakclub? 

Ja! Eén keer per week, bij mij thuis aan de keukentafel komt een aantal dames gezellig haken. Een deel daarvan haakt pas sinds de start van die avondjes, ontzettend leuk vind ik dat!

7. Kun je aangeven hoelang je ongeveer over een project doet? 

Knuffeldekens: ongeveer 15 uur, vooral door het pluisgaren
5 toeren granny square vierkantje: ongeveer 15 min
Mochila tas: ongeveer 50 uur
Een Mooi Gebaar Spiraal: ongeveer 30 uur inclusief uitschrijven
Pica Pau diertje: ongeveer 10 uur
Kinderponcho: ongeveer 5 uur

8. Wat haak je het liefst?

Iets nieuws! Het ontdekken en ontwerpen van nieuwe dingen begint steeds leuker te worden. Er zijn geen projecten waar ik niet van hou, zelfs het wegwerken van draadjes staat me niet meer tegen. Kleding vind ik nog wel het lastigst, dat wordt me vaak te stug, daar daar heb ik nog een uitdaging liggen!

9. Waarom ben jij de beste?

Ik weet hoe ik kan vloggen/bloggen, patronen ontwerpen en patronen leesbaar opschrijven (met de laptop dan, m’n handschrift zou menig arts jaloers maken!) Daarnaast vind ik het leuk om creaties op social media te delen en zijn er ook behoorlijk wat enthousiaste volgers via diverse kanalen. Tot slot werk ik goed onder druk. Ik heb er zin in!

10. Heb je leuke verhalen of anekdotes over je passie haken?

Ja! Als je zoveel uur per week haakt, dan krijg je dat vanzelf…. Zo heb ik tijdens de bevalling van mijn tweede dochter heel ontspannen aan de Moorland CAL van Attic24 gehaakt, op het ritme van de golfjes in het patroon kon ik de weeën goed opvangen. De kids vragen ook regelmatig of ze mogen haken en gebruiken knoopjes, draadjes en haaknaalden dagelijks in hun spel. Mijn dochter van 3,5 zei laatst toen ik hardop zat te tellen tegen haar kleine zusje: “Even wachten nog hoor, mama oefent weer met de cijfers!”

11. Heb je naast haken nog andere hobby’s, zo ja welke?

M’n kids zijn m’n allergrootste hobby 🙂 Daarnaast lees ik graag, wandel ik veel en vind ik het leuk om foto’s en filmpjes te maken. Nieuwe dingen leren is ook een soort hobby.

12. Heb je een website of gblog waar je je haakcreaties kunt laten zien? 

www.eenmooigebaar.nl (duh!)

13. Maak je gebruik van social media? Zo ja, welke kanalen

www.facebook.com/eenmooigebaar/
www.instagram.com/eenmooigebaar/
www.youtube.com/eenmooigebaar/
www.pinterest.com/eenmooigebaar/

14. Hoeveel post je op social media?

Veel! 2 keer per dag op de Een Mooi Gebaar Facebook, 2 keer per week via prive Facebook. Ongeveer 3 keer per week op Instagram, maar meer bij nieuwe projecten.

15. Weet je hoe je een patroon moet uitwerken/uitwschrijven?

Ja, in 2018 heb ik een project ontworpen met 365 verschillende granny squares, dus heel veel kunnen oefenen!

16. Welk merk haaknaalden gebruik je?

Van alles door elkaar, afhankelijk van het project. Bijvoorbeeld Knitpro Rosewoord Bamboo, Clover Amour, Knitpro Afghaanse/Tunische set, en soms vand e Action als ik er één kwijt ben en nog geen nieuwe bestelling hoef te doen.

17. Omschrijf jezelf in 5 woorden. 

(“Ik haat dit soort vragen!” Geintje natuurlijk!)
Mama, haakster, passie, creativiteit, doorzettingsvermogen

18. Ben je bereid om het hele haakproces te vloggen/filmen van begin tot eind?

Ja! Super leuk! Ik overwoog zelfs om alle antwoorden op deze vragen te vloggen, maar wilde niet teveel van de opdracht afwijken. Als ik geselecteerd word, doe ik het misschien alsnog.

19. Heb je nog vakantieplannen in de maanden juli t/m oktober?

Nee, we zijn in juni heerlijk 2 weken weggeweest, nu blijven we voorlopig thuis.

20. Ben je vrijdag 1 november beschikbaar?

Zeker! De Kreadoe staat al maanden in de agenda.

21. Heb je zelf nog iets toe te voegen? 

Heel veel succes met selecteren, dat lijkt me een hele klus. En hopelijk tot ziens! Ik heb er super veel zin in!