Garden State Afghan – Ronde Bloem

Deze granny square heet ‘Simpel Circle Flower’, of ‘Ronde Bloem’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 5 toeren en 2 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties.

Je kunt van dit patroon ook de video-tutorial bekijken of het pdf-bestand downloaden: The Garden State Afghan – Een Mooi Gebaar – Ronde Bloem

Instructies

Toer 1: Maak met B (C, D, E) 5 lossen, halve vaste in eerste losse om cirkel te maken. 1 losse, 12 vasten in de cirkel, halve vaste in eerste vaste. (12 vasten).

Toer 2: 1 losse, (vaste, stokje) in dezelfde steek en in elke steek rondom. Halve vaste in beginvaste. Hecht af. (24 steken).

Toer 3: Werk alleen in voorste lusjes van Toer 2. Hecht kleur D (E, A, B) aan met een vaste in de voorste lus van een steek van Toer 2. 1 losse, vaste in dezelfde steek. (vaste, losse, vaste) in elke steek rondom. Halve vaste in beginvaste. Hecht af.

Toer 4: Werk alleen in de achterste lusjes van Toer 2. Hecht de hoofdkleur aan met een halve vaste aan het achterste lusje van een willekeurige steek van Toer 2. 2 lossen (telt als halfstokje), [(stokje, 1 losse, stokje) in de volgende steek voor de hoek, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende 3 steken, half stokje in volgende steek] x 4, allerlaatste halfstokje overslaan. Halve vaste in tweede beginlosse. (32 steken).

Toer 5: 3 lossen, stokje in elke steek, met (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) voor de hoeken. Hecht af. (48 steken).

Laat je me weten of het gelukt is? Veel haakplezier!

 

Reacties zijn uitgeschakeld.