Skip to Content

Garden State Afghan – Makkelijke zon

Garden State Afghan – Makkelijke zon

Makkelijke Zon – Haakpatroon Bloemen Granny Square

Deze granny square heet ‘Easy Sun’, of ‘Makkelijke Zon’. Het is een kleine granny van 10 bij 10 centimeter als je hem met het voorgeschreven materiaal maakt. De granny bestaat uit 5 toeren en 3 kleuren naast de hoofdkleur. Je maakt in totaal vier van deze vierkanten, in verschillende kleurencombinaties. Voor de kleuren, het materiaal en de links naar de overige patronen kun je kijken in de algemene instructies.

Instructies

Toer 1: Maak met A (B, C, D), 4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een cirkel te maken. 3 lossen, 11 stokjes in de ring, halve vaste bovenop derde beginlosse. Hecht af. (12 stokjes).

Makkelijke Zon - Toer 1

Toer 2: Hecht kleur D (E, A, B) aan met een vaste in een willekeurige steek. 2 vasten in de volgende steek en in elke steek rondom, eindigend met een vaste in dezelfde ruimte als de eerste vaste. Halve vaste op de beginvaste. Hecht af. (24 vasten).

Makkelijke Zon - Toer 2

Toer 3: Hecht kleur C (D, E, A) aan met een vaste in een willekeurige steek. (4 lossen, 1 steek overslaan, vaste in volgende steek) x 11, 4 lossen, 1 steek overslaan, halve vaste bovenop beginvaste. Hecht af. (12 vasten, 12 4-lossenruimtes).

Makkelijke Zon - Toer 3

Toer 4: Alle steken gaan achter de lussen van toer 3 in de ongebruikte steken van toer 2. Hecht de hoofdkleur aan met een halve vaste in een willekeurige steek. 4 lossen (telt als stokje en eerste losse), stokje in dezelfde steek. [(Half stokje, vaste) in de volgende steek, 1 losse, (vast, half stokje) in de volgende steek, (stokje, 1 losse, stokje) in volgende steek voor de hoek] x 4, waarbij je bij de laatste herhaling de laatste 2 steken overslaat. Halve vaste in de derde beginlosse. (32 steken).

Toer 5: 3 lossen, stokje in elke steek, ook in de lossen, met (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de hoeken. (48 steken).

Makkelijke Zon - Compleet

Grappige granny is het hè? Veel haakplezier met deze en de andere 3 patronen van week 7. Laat je me weten wat het resultaat is geworden? 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina