Skip to Content

Een Maandag

Het leek me geinig om eens een dagje van m’n leven op te schrijven. Gewoon, een doordeweekse maandag 🙂

4.45: Mira wakker. Kukelekuuu wat vroeg! Ik ga haar verschonen, voeden, aankleden en daarna speel ik met haar op het grote bed in onze slaapkamer. Gelukkig is ze redelijk rustig en wordt de rest (nog) niet wakker.

545: Roel komt ook naar beneden. Hij slaapt op zolder. Super ongezellig, maar twee oververmoeide ouders samen is nóg ongezelliger hebben we besloten. Dus zolang Mira nog zooooo vaak en lang wakker is, ook in de nacht, slapen we apart. Werkt voor nu prima! We kletsen even over z’n werkdag en gaan naar beneden. Roel smeert brood en zet koffie en zit om 6 uur in de auto naar Delft. Eens per week werkt hij op kantoor, de rest gelukkig gezellig thuis op zolder 🙂

630: Ik loop met Mira in draagdoek rondjes door de woonkamer te sjokken tot zij weer kan slapen. Ik eet twee crackers met avocado en humus.

700: Mira slaapt. Koffie! En verder werken aan de vertaling van Kleine Jas Granny Squares van Attic24. Die komt ergens in september geloof ik online. Er staan al wel heel veel andere Attic24 haakpatronen online!

730: Meiden komen uit bed, ze kunnen zelf plassen en aankleden boven. Mira wordt ook wakker na half uurtje slapen. Ze zit gezellig in de kinderstoel-babyschaal aan tafel bij de meiden terwijl ze ontbijten.

745: Alex wordt ook wakker, zingt een gezellig liedje. Ik vlieg naar boven om hem te helpen aankleden, luier uit, plassen, dat soort dingen. Terwijl hij worstelt met aankleden 😉 ruim ik onze eigen slaapkamer op in de tussentijd. Daarna wachten er allerlei klusjes: volle schone wasmand wegvouwen, vuile was verzamelen, eerste was van de dag aanzetten en droge was van de lijn in de inmiddels lege wasmand. Ik vouw een deel van de tweede wasmand ook weg, maar dan hoor ik dat Mira beneden verdrietig is.

815: Beneden Mira troosten, theedoeken + handdoeken opbergen. Dan is het tijd voor het thuisonderwijs stukje van de dag. De kinderen gaan niet naar school, maar krijgen thuisonderwijs. Wij kiezen er voor om dat gewoon 7 dagen per week, 52 weken per jaar te doen, en dus geen 6 weken zomervakantie in te lassen. Dan is t elke dag overigens ook maar heel weinig 😉 Lena (5,5 jaar oud) begint met rekenen (meer/minder/korter/langer) aan tafel. Alex eet een boterham, ik help met smeren. Vera eet ook nog een boterham. Ik ruim de keuken op en doe een restje afwas van gisteren.

830: Vera gaat ook rekenen (verhaalsommen met plus en min tot 1000). Alex speelt in tussen met de lego.

845: We gaan de poes van de buurvrouw eten geven (die is twee weken op vakantie) en plukken daar in de tuin ook wat aardbeitjes. Lekker. Ik ruim de tafel af, de meiden zijn klaar met rekenen. Lena gaat Engels leren met Rosetta Stone, Alex doet de Squla app. We proberen de schermtijd behoorlijk te beperken, maar die leerzame apps zijn errug handig!!

900: Ik maak een lijstje voor wat er allemaal moet gebeuren voor de verhuizing van de kinderkamers. Mijn man en ik slapen nu al 4 maanden niet samen, omdat hij moeilijk slaapt met Mira erbij. We gaan Mira naar Alex z’n kamer doen, en Alex gezellig bij z’n grote zussen erbij. Sommige mensen vinden dat misschien zielig, 3 kinderen op één kamer, maar de kinderen hebben er súper veel zin in, dus voor ons voelt het goed. Er moet alleen nog wel een boel opgeruimd/uitgezocht/weggegooid worden voor het zover is, dus daar maak ik vandaag een begin mee.

915: Mira is moe. Ik ga haar voeden (en schrijf alles puntsgewijs uit wat ik tot nu toe gedaan heb voor deze blog!). Als ze slaapt zet ik een kopje koffie (team mooooooeie moeder!) en zet ik een fijn muziekje aan beneden. Ik schrijf in mijn journal en kijk naar Project Hemera voor vandaag. Dat moet eigenlijk als eerste van de dag, maar dat gaat hier in huis bijna nooit zoals je ziet haha 🙂

930: Even wat website administratie. Er is in juli 650 euro binnen gekomen aan advertentiegeld!! Dat wordt in oktober uitbetaald. Komt goed uit, want er is in juli ook weer 450 euro afgeschreven voor diverse plugins van de website… En voor morgen staat een afschrijving van 580 euro voor Vimeo voor de filmpjes in de planning… Het vliegt er ook weer uit, zeg maar. Hihi. Ik vul de uren in die ik afgelopen weekend heb gewerkt en waaraan: dat is nodig voor de belastingdienst om te laten zien dat ik recht heb op de zelfstandige aftrek. Dan ga ik verder met het vertalen van een Attic24 haakpatroon. Ik probeer een paar weken vooruit te werken: elke week één of twee haakpatronen online voor de komende 6 maanden. Dat levert nu nogal wat werk op, maar betekent dat ik misschien beter “vrij” durf te nemen omdat ik weet dat er een “voorraadje” is.

1015: Fruit voor de kindjes. Er komen buurmeisjes spelen, heel gezellig. Vera zit naast me te knutselen, Lena en Alex spelen met de buurmeisjes, Mira slaapt weer verder na een kort huiltje.

1030: De vertaling is af, ik maak nu in Canva de omslagfoto en het ronde plaatje voor in de galerijen die je bijvoorbeeld op de auteurpagina’s tegen komt. Daarnaast schrijf ik het op bij de nieuwsbrief planning: die gaat elke week uit met de nieuwste patronen. Ook schrijf ik een notitie zodat ik in de week dat het patroon online komt er aan denk om het op social media te delen, de galerij plaatjes toe te voegen bij de categorie én bij de auteur (en soms nog bij een thema zoals herfst of kerst).

1030: Ik ga even een beetje haken aan mijn granny square vest met een huis vol kindjes. Er komt helemaal niet veel van terecht, maar dat ben ik gewend. Ik hang de handdoekwas op.

1130: Proberen te kolven tijdens het op de kinderen letten. Ik ga midden september een weekendje weg en geef borstvoeding. Ik moet dus een voorraadje aanleggen met twee redenen: nu oefenen met uit flesje drinken en zorgen dat er ongeveer 3 liter borstvoeding klaar ligt voor dat weekend. Best een opgave, maar het ook super waard! 60 ml melk kan de vriezer weer in.

1200: boterhammen smeren, kinderen gaan buiten in hun hut broodjes eten. Verder met kolven, dat werd net onderbroken. Dan wordt Mira wakker en voed ik haar.

1230: zelf ook even wat eten, spelen met Mira, tafel afruimen, vragen beantwoorden van haaksters, beetje opruimen (alweer? Altijd!).

1400: Mira voeden, verschonen, droge kleertjes aan, naar bed brengen. Wolwas uitzoeken en in de wasmachine. Ik ruim drie lades in Alex z’n kamer leeg en zet drie draagdoeken die we nooit gebruiken te koop op Facebook Marktplaats. Eerste stap in kamerverhuizing is gezet!

1430: werken aan inset mosaic filmpjes voor in de Club. Alex en Vera spelen met de magnetische knikkerbaan, Lena is bij de buurmeisjes aan het spelen.

1445: Mira uit bed halen, want weer wakker. Proberen te voeden, maar daar had ze geen zin in. Wolwas opgehangen, andere was aangezet.

1500: Knuffelen met de kids en spelen.

1530: Douchen. Straks heb ik een bekkenfysio afspraak en daar wil ik fris verschijnen. Mira ligt bij me op t aankleedkussen op de grond in de badkamer. De andere kinderen ruimen beneden op. Daarna help ik beneden met opruimen en ga ik boontjes doppen alvast.

1615-1655: Bekkenfysio en heen en weer fietsen in t zonnetje 🙂 Ze doet een dry-needling behandeling, doet behoorlijk zeer. Daarna ook echt heel stijf. Hopelijk niet te lang last van! Ze vraagt ook of ik genoeg rust neem. Oeps 🙂 Dus daar maar weer wat meer op letten.

1700: koken is al gedaan door manlief, dus we ruimen nog eens wat op. Ik heb echt last van die behandeling dus ga ook nog even een kwartiertje liggen.

1730: Mira wakker, voeden, verschonen, gezellig mee aan tafel

1800 eten met z’n allen en bijkletsen over de dag. We boffen echt dat we van de 21 maaltijden per week er ongeveer 19 met het hele gezin aan tafel zitten! Mijn man werkt veel vanuit huis, ik uiteraard ook, dus we zijn bijna altijd met ontbijt én lunch én avondeten samen <3 Hele bewuste keuze tijdens deze jonge jaren van de kinderen.

1845: Kinderen naar boven. Tandjes poetsen, snoetjes wassen, boekjes lezen, instoppen

1930: Mira ook naar bed

2000: Toetje eten met manlief en nog even over de dag kletsen. Klein stukje haken

2030: Zelf ook naar bed. De dag begon vroeg, dus stopt ook vroeg. Ik lees nog een half uurtje en ga dan slapen.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina