Deel 3

Seaside Deken – Deel 3

In dit derde deel van de Seaside deken van Coastal Crochet haak je weer 4 toeren. De algemene informatie vind je hier, het eerste deel hier en het tweede deel hier.

Het is super leuk om al jullie creaties te zien op Instagram, waar veel mensen hun voortgang delen!

IMG_3297

Zijn ze niet prachtig? En de kleuren die gebruikt worden – WOW ? ?! We haken deze week 5 toeren, omdat de laatste 3 toeren een setje zijn. Een beetje valsspelen van de “4 toeren per week”-regel dus 😉

Omdat ik restjes gebruik voor dit project zijn het niet allemaal kust-kleuren, maar in deze toeren kun je denken aan de lucht en zee die helemaal geel, oranje en rood kleuren bij zonsopgang en -ondergang.

Toer 9: 4 lossen in de nieuwe kleur, keer om. Alternatief kun je starten met een staand-dubbelstokje. 1 stokje in volgende steek. *(1 halfstokje, 1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje), herhaal vanaf * tot einde van de toer, de laatste steek is een stokje.

Toer 10: 3 lossen, keer om, 1 stokje in elke steek tot het einde, wissel bij het allerlaatste stokje van kleur. [180 steken]

IMG_2946

De volgende twee toeren zijn mijn favorieten tot dusver! Een briljante techniek, die vrij simpel is, maar hier is toch een YouTube tutorial ervoor:

Toer 11: 3 lossen, keer om, stokje in elke steek tot einde, hecht niet af maar wissel naar nieuwe kleur.

Toer 12: geen keerlosse, keer om. 1 stokje in volgende steek. Ga verder met (halve vaste in volgende steek, 1 stokje in volgende steek), herhaal tot einde, hecht af. Keer niet om!

Toer 13: ga terug naar het begin van toer 12 en pak daar de kleur weer op van toer 11. 3 lossen (telt als eerste steek), 1 stokje in elke steek ott einde, wissel naar nieuwe kleur bij laatste steek.

IMG_2990IMG_2988IMG_2989

Dat was het alweer voor dit derde deel! Een prachtig kleurenpallet wordt het al. Deel je ook je resultaat op mijn Facebookpagina?