CAL – #8

Een Mooi Gebaar CAL – #8 – 8 januari

Vandaag maken we een assymetrische grannysquare. Je kunt zelf kiezen met hoeveel kleuren je ‘m maakt, al kan ik je afraden om maar één kleur te gebruiken, omdat het effect dan een beetje wegvalt.

Je kunt deze granny ook gebruiken als basis voor een soort optische-illusie-deken, zoals in de foto. Het plaatje komt van Pinterest, maar de link naar het patroon ontbreekt.

De kleuren die gebruikt zijn in deze granny zijn Lavender (56), Clematis (57), Amethyst (58) en Lilac (55).


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes. *2 lossen, 3 stokjes* x 3. 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 2

Keer je werk. 3 lossen. (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in lossenruimte. In elke volgende lossenruimte: 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes. Halve vaste in derde beginlosse, 3 halve vasten naar hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Keer je werk. (3 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte. 3 stokjes in volgende lossenruimte. 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in de hoekruimte. 3 stokjes in volgende lossenruimte. 3 stokjes, 3 lossen in hoekruimte. Keer je werk. 3 stokjes in volgende lossenruimte (dit is dus de lossenruimte in dezelfde kleur!). 3 stokjes in volgende lossenruimte. In de hoek: 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes. In de volgende 2 lossenruimtes 3 stokjes per ruimte. 1 stokje in de derde beginlosse van deze toer. Wissel bij de laatste stap van het stokje van kleur en keer.

Toer 4

3 lossen, 2 stokjes in dezelfde lossenruimte. 3 stokjes in volgende 2 lossenruimtes. (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte. 3 stokjes in de volgende 3 lossenruimtes. 3 lossen, keer je werk. 3 stokjes in volgende 3 lossenruimtes. (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte. 3 stokjes in volgende 3 lossenruimtes. Stokje op derde beginlosse van deze toer. Wissel bij de laatste stap van je stokje van kleur.

Toer 5

3 lossen, keer je werk, 2 stokjes in de lossenruimte. 3 stokjes in volgende 3 lossenruimtes. (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in lossenruimte voor de hoek. 3 stokjes in de volgende 3 lossenruimtes. (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende lossenruimte voor de hoek. Werk nu in de ruimtes langs de rand die gemaakt zijn doordat je daar één stokje maakte in toer 4, en in de hoekruimte van toer 2, en in de lossenruimte van toer 2. 3 stokjes in die drie lossenruimtes. (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte. 3 stokjes in volgende 4 lossenruimtes. 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂

6 reacties op “CAL – #8”

  1. In jouw beschrijving tel ik 5 toeren maar op de foto zie ik zeven toeren. Ik kom er nu ook niet uit hoe verder.

  2. Eva Westendorp

    Toer 6 is volgens mij een herhaling van toer 4. Toer 7 van toer 5, maar dan helemaal rond. Zo heb ik het gedaan. Succes!

Reacties zijn uitgeschakeld.