Skip to Content

CAL – #137

Een Mooi Gebaar CAL – 17 mei – #137

Gotisch vierkant, gaaf he? 


Toer 1

Maak met kleur A vier lossen en sluit de cirkel met een halve vaste. 4 lossen (telt als 1 stokje en 1 losse), 11 x (1 stokje, 1 losse) , sluit met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht aan met kleur B in een lossenruimte. Begin3stokjescluster in dezelfde ruimte,  (3 lossen, 3stokjescluster) x 11, 3 lossen, sluit met een halve vaste in het eerste 3stokjescluster.

Toer 3

Halve vaste in de middelste steek van de lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in dezelfde lossenruimte, (5 lossen, vaste in de volgende lossenruimte) x 11. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met kleur C in de middelste steek van een 5-lossenruimte, 3 lossen (telt als stokje), 4 stokjes in dezelfde lossenruimte, * 1 losse, 1 vaste in de volgende 5-lossenruimte, 5 lossen, 1 vaste in de volgende 5-lossenruimte, 1 losse, (5 stokjes, 3 lossen, 5 stokjes) in de volgende lossenruimte. Herhaal nog 3 keer, maar laat de laatste vijf stokjes weg.  Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 5

Hecht aan in het eerste stokje na een hoek: * 2 lossen (telt als halfstokje), 4 halfstokjes, halfstokje in de 1-lossenruimte, 1 vaste in vaste, 3 vasten in de 5-lossenruimte, 1 vaste in vaste, 1 halfstokje in 1-lossenruimte, 5 halfstokjes, in de hoek: 1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje. Herhaal * nog 3 keer en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Opaline Glass en Sapphire.

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!