Wat is babygebaren?

Babygebaren is een leuke, eenvoudige en speelse manier om (eerder) met je baby of kindje te communiceren. Door zelf gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te gebruiken ter ondersteuning van de gesproken taal, kan je kindje eerder begrijpen wat je zegt en eerder zelf communiceren. Hierdoor kun je eerder begrijpen wat je baby van je wil, wat handig is om frustraties weg te nemen. Het is bovendien fascinerend om te zien wat er in die kleine hoofdjes omgaat! Ook bij oudere kindjes is het gebruik van gebaren heel leuk: bij het voorlezen, bij liedjes zingen, over grote afstand, in lawaaiige ruimtes of door het raam op school of bij de zwemles. Voor (de brusjes van) kindjes met een (taal- of spraak-) beperking uitdaging is het gebruik van gebaren ook heel geschikt.

Cursus

Wil je zelf babygebaren leren? Dat kan in een workshop of een cursus. In de cursus leer je het hoe, wat, waar en waarom van babygebaren voor jouw gezins- of werksituatie en leer je 50-75 gebaren. Er is veel ruimte om te oefenen en vragen te stellen.

Op 12 september geef ik samen met Joke Andringa een workshop waarin babygebaren even ter sprake komt. Kijk op www.mensenkind.nu voor meer informatie.

De eerstvolgende babygebarencursus vindt plaats bij Mensenkind te Culemborg. Je kunt gratis parkeren en de trein stopt bijna voor de deur. Op basis van je tevredenheid en je budget, bepaal je aan het eind van de cursus zelf wat je wilt en kunt betalen. Mensen vinden dit soms lastig, daarom geef ik een richtprijs van tussen de €25 en €75 per persoon voor de cursus.

Wanneer: 2, 16 en 30 oktober van 20.00 – 21.30
Waar: Mensenkind, Godfried Bohmansstraat 2, Culemborg.
Minimaal 4, maximaal 10 personen.
Vooraf opgeven noodzakelijk: iris@eenmooigebaar.nl
Kosten: waardebepaling achteraf.

Wie ben ik?

Mijn naam is Iris van Meer en ik woon in Culemborg samen met mijn man en onze twee prachtige dochters (09-2015 en 01-2017). In de afgelopen 10 jaar heb ik met veel enthousiasme de Nederlandse Gebarentaal geleerd aan de Universiteit van Amsterdam en via (dove) vrienden. Daarna heb ik zowel bij Babygebaren Nederland als bij Baby- en Kindgebaar een cursus tot babygebarendocent gevolgd. Ik vind gebarentalen prachtig en denk dat het voor kinderen ook heerlijk moet zijn om al hun gedachten en emoties óók fysiek te kunnen uiten op een manier die door hun ouders en verzorgers goed begrepen kan worden. Mijn passie voor gebaren met (jonge) kinderen breng ik daarom graag over.

Andere mogelijkheden

Kun je niet naar de cursus komen, maar wil je wel babygebaren leren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op via iris@eenmooigebaar.nl of 06 – 112 055 31