Skip to Content

2023: Mijn plannen

2023: Mijn plannen

Het is een nieuw jaar! Gelukkig nieuwjaar!

Ik krijg altijd mega veel energie van een nieuw jaar. Heb jij dat ook? Er komen dan allerlei plannen bij me op. Die deel ik vandaag alvast een beetje met je.

Schaatsen

In de laatste week van december ben ik 4 x 2 uur op schaatsles geweest mét mijn oudste twee dochters. Het was een super goed georganiseerde intensieve trainingsweek van Duosport, op de Vechtse banen in Utrecht. Op de eerste dag vindt een indeling in groepjes plaats, waarbij je dan de rest van de dagen met je groepje op niveau dingen leert.

De meiden zaten allebei in een ander groepje. Vera (7) kan al skeeleren en zat in een ander groepje dan Lena (5), die nog niet kan skeeleren. Lena heeft op de eerste dag meer op het ijs gelegen dan gestaan, maar de laatste dag zag je echt dat ze enorm vooruit was gegaan. Echt schaatsen durf ik het nog niet te noemen, maar ze heeft met heel veel plezier rechtop leren staan <3

Ik heb zelf ook nog sprongen gemaakt en kan nu “pootje over” door de bochten. Het was bovendien zo ongeveer het eerste (en dus meteen laatste….) sportieve dat ik in 2022 deed. Oeps. Iets met een baby en borstvoeding en bekkenproblemen en geen opvang enzo.

Maar daar komt meteen een beetje verandering in! Ik ga door met schaatsen, op de vrijdagavonden, met mijn mams 🙂 Helemaal leuk, eerst met de generatie onder me en nu met de generatie boven me voor de rest van de winter. Héél veel zin in. Al lig ik normaal om die tijd wel al in bed, dus even kijken hoe dat vol te houden is….

Lezen

Een ander goed voornemen is om weer wat meer te lezen. 2022 was m’n “slechtste” leesjaar ooit met minder dan 50 boeken. Normaal lees ik graag, of luister ik graag naar een audioboek, maar het is er het afgelopen jaar erg weinig van gekomen.

Terwijl ik wél weet hoe heerlijk ontspannend ik de combinatie van een lekker haakproject met een spannend luisterboek vindt, of een heerlijke wandeling met een goed luisterboek, of een heet bad met een boek in de hand… Dus komend jaar hoop ik meer te lezen!

Volgens mij zitten er tussen jullie ook veel lees-verslaafden. Hoe maak jij dagelijks tijd voor lezen? Heb je tips voor me?

Ik hou m’n boeken bij in Goodreads, waar je ook m’n Year in Books kan vinden. Hopelijk ziet die er volgend jaar weer wat gevulder uit….

Bloggen

Ook bloggen wil ik meer gaan doen. (Zoals deze!)

Ik merk dat ik de laatste twee jaar steeds meer over het bedrijf ben gaan nadenken in termen van “wat werkt” voor Google of Pinterest of Facebook en dat vind ik he.le.maal.niet.zo.leuk. Het verandert namelijk sneller dan het weer, de algoritmes zijn stom en het is heel vermoeiend om de hele tijd te moeten gokken wat “werkt” voor die algoritmes.

Dus daar stop ik mee.

Een Mooi Gebaar is “groot” geworden omdat ik lekker eigenwijs op mijn eigen manier werk. En dat ga ik dit jaar gewoon weer helemaal omarmen.

Eén van de dingen die ik minder heb gedaan de laatste twee jaar, is persoonlijke dingen delen. In de marketing/blogger-wereld wordt altijd gezegd dat je je “niche” moet vinden en daar dan heel “smal” in moet schrijven. Dan is “haken” al een vrij grote niche. Dus daar hoort dan niks “extra’s” meer bij. Volgens de mensen die er verstand van horen te hebben…

Maar het voelt gewoon niet lekker om het alleen maar altijd over haken te hebben. Ik ben een volledig mens en combineer het haken met het moederschap, huishouden, getrouwd zijn, lekker buiten zijn, lezen, schaatsen (!) en honderd andere dingen. Ik worstel soms met slaaptekort, overgewicht, de harde buitenwereld, tijdtekort, en allerlei andere hele menselijke dingen, en ik wil die dingen óók gewoon met jullie kunnen delen. Niet klagend, maar op mijn eigen enthousiaste, vrolijke, kleurrijke manier. Dat wel 😉

Er zal dus af en toe een blog online komen. Mag je helemaal overslaan als je hier “alleen voor het haken komt”. Snap ik ook!

En als je wel mee wilt lezen met mijn hersenspinsels, super welkom. Ik zal de reacties steeds open zetten, zodat het niet een eenwegsverhaaltje wordt, maar je ook mag delen als je dat wilt 🙂

Cursussen

Ik heb ook een heleboel cursussen op de plank liggen, waar ik steeds stukjes van uitwerk. De Granny Square cursus loopt natuurlijk nog, de Interlocking cursus gaat bijna van start en de Club abonnementen geven natuurlijk toegang tot alles wat er is.

Ik ben trouwens mega vet dankbaar voor de Club abonnees en mensen die doneren en mensen die PDFs kopen. Jullie zorgen ervoor dat AL het bovenstaande mogelijk is. Tof he! Dankjulliewel <3

De cursussen die nog gaan komen dit jaar zijn Corner to Corner, Mozaïek haken, Mochila haken en de Haken voor Beginners cursus. Misschien nog wel meer, maar met deze ben ik achter de schermen al bezig 🙂

Opruimen

Ik heb ook een gaaf lijstje gevonden/gemaakt met “opruimdingen” voor elke dag een stukkie. Ik ga proberen daar elke dag tijd voor te maken, zodat we hopelijk een wat minder ontploft huisje hebben einde 2023. Wish me luck!

Deze week is t:

  1. Sleutelbos opruimen
  2. Braindump (schrijf alles op wat je eigenlijk nog moet doen)
  3. Mensen bedanken voor Sint/Kerst
  4. Lijstje per ruimte wat je wilt opruimen/opknappen
  5. Kapotte kerstverlichting/ballen die je niet gebruikt/overgebleven ongebruikte kerstversiering wegdoen
  6. Oude agenda’s en kalenders van 2022 wegdoen of goede plek geven
  7. Kerstversiering weghalen

We doen de kerstversiering al op de 4e, want Alex wordt op de 5e 4 jaar oud! Ik denk dus dat ik 4 en 7 omwissel, want 4 én 7 in deze drukke weken is me een beetje teveel op één dag.

Vind je het leuk als ik deze lijstjes elke week deel? Misschien ruimt het bij jou ook op 😉

Community

Ook wil ik dit jaar meer *samen* met jullie doen. Vaker LIVE of via Google Meet elkaar zien, samen haken, kletsen over het leven. Bijvoorbeeld een Finishing Friday uurtje met de Club abonnees. Of workshops in de avonduren. (hihi, ik typte eerst avonturen, ligt dicht bij elkaar in m’n hoofd hihi).

De Club picknick was dit jaar ook super gezellig, dat gaan we volgend jaar gewoon opnieuw doen 😀

Mijn bedrijf heeft als doel om mensen te inspireren, op te vrolijken, iets nieuws te leren en om een gezellige, vredige, kleurrijke plek op het internet te creëren. Dat kan alleen mét jullie. Dus daar komt de focus weer helemaal op terug. Op meer mezelf zijn én meer “met” jullie zijn.

Wat zou jij graag *samen* met mij willen doen in 2023?

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Helene

Wednesday 11th of January 2023

Hey Iris, Wat schrijf je super leuk. Ik ga je gewoon volgen.

Dat bloggen lijkt me ook wel leuk, alleen echt geen idee hoe ik het aan moet pakken. (Ik moet eigenlijk al iedere dag opschrijven wat ik doe en hoeveel last ik van mijn reuma heb. Misschien is een blog wel leuker dan een stom lijstje.

Lezen is heerlijk. Ik heb mezelf maximale telefoontijd gegeven per dag, dat helpt me kaderen om niet eindeloos zinloos rond te scrollen. En als ik echt iets moet kan dat op de laptop, want daar staat geen sociale media op. Maar door die maximale telefoontijd heb ik wel tijd over, voor lezen bijvoorbeeld. Lekker met een boek op de bank, onder een gehaakte deken, met een lekkere kop thee. Als ik het zo lees, is het ook wel lekker dat de jongens groot zijn en me minder nodig hebben.

Mijn haakwensen. Ten eerste dat ik kan blijven haken. Mijn beloofde project voor jou af krijg en aan wat andere dingen toe kom om te haken.

Groetjes Hélène

Iris van Meer

Wednesday 11th of January 2023

Wat mooi dat die telefoontijd zo helpt Helene! En ik ben super blij met het project dat je voor me aan het haken bent, wordt echt heel mooi!

Wilma

Sunday 8th of January 2023

ik wil ook nog graag meedoen met de haak uitdaging voor 2023

Ilse van t Ende

Tuesday 10th of January 2023

Beste Wilma, Ga op deze site naar haakpatronen Een Mooi Gebaar CAL. Daaronder staat alle informatie over de CAL, kun je de patronen vinden en kun je je inschrijven voor de speciale nieuwsbrief voor de CAL zodat je iedere week een update krijgt van alle te haken vierkantjes van die week. Succes en heel leuk dat je aanhaakt. Groeten, Ilse

Jeannette

Sunday 1st of January 2023

ik wil graag meedoen met de haak uitdaging voor 2023, Elke dag een stukje ...