IMG_4377

Kruikhoes

Tijdens onze eerste zwangerschap, afgelopen oktober, die helaas een miskraam werd, heb ik een kruikenhoes gehaakt. Onze zielige Tsuki-poes had haar heup gebroken en had behoefte aan een kruik en/of infrarood lamp de eerste paar dagen. We hadden geen kruik meer in huis en met het oog op de naderende baby dacht ik, ik koop alvast een babykruik. De babykruik is te koop bij de HEMA of de Prénatal en vast nog tal van andere winkels en bestaat uit een fles waar 1 of 1.5 liter water in kan. Je kunt er hoesjes bij kopen, maar ik vond ze allemaal lelijk. Ze waren óf grijs, óf babyroze en babyblauw, óf peperduur en van nare materialen. Als er iets is wat ik niet snap, dan is het de populariteit van de babykleuren blauw en roze, bah wat lelijk 😉

Als iets er niet is, maak het dan! Daarom deze kruikenzak. Ik heb hem gemaakt door de volgende zelfbedachte dingen te doen:
1. Haak vier lossen en sluit aan tot een ring.
2. Haak drie lossen (dit is je eerste stokje).
3. Haak stokjes in het gat van de ring totdat ze niet meer passen, dit is je eerste ronde.
4. Sluit na het laatste stokje dat nog wel past het stokje aan met een slipstich aan je eerste stokje.
5. Voor de tweede ronde maak je weer drie losse (je eerste stokje van deze ronde). Daarna doe je TWEE stokjes in elk stokje van de vorige ronde.
6. Herhaal stap 2 totdat je een cirkeltje hebt dat groot genoeg is voor de onderkant van je fles of kruik.
7. Als je rondje groot genoeg is, stop je met het vermeerderen en maak je weer gewoon één stokje per één stokje van de vorige ronde. Op die manier ga je ‘omhoog’.
8. Herhaal de vorige stap tot je zak lang genoeg is zodat de hele fles erin past.
9. Rijg een contrasterend draadje op het punt waar je de zak wilt kunnen dichtknopen.
10. Tada!

Geen idee of deze uitleg helder was, ik haak zelf nog niet zo lang en dit was maar een spontaan verzinsel tijdens het opletten op een zeer zielige poes!