Vandaag begonnen we aan onze tweedaagse trip naar Georgetown! ’s Ochtends bij ARCH Tours door de aardige gids Amy naar een hotel gebracht waar de bus langs zou komen. Een comfortabele mini bus waarin we met z’n 13en richting Georgetown zijn vertrokken. Tof om te zien hoe het binnenland van Gambia eruit ziet: echt zoals je Afrika in je hoofd hebt, maar dan met minder wilde dieren helaas. Na wat tussenstops met drinken, de brug naar Georgetown en het pondje weer bij Georgetown vandaan, kwamen we bij de Wassu Stone Circle. Eerlijk gezegd vond ik het niet zo spetterend: het zijn stenen van maximaal 2 meter hoog die daar blijkbaar eeuwen geleden zijn neergezet. Erosie en de tijd hebben ze inmiddels flink aangetast. Wel ontzettend tof was een man met een soort xylofoon van hout met kalabassen eronder: kwam een tof geluid uit!

Na de Wassu Stone Circles doorgereden naar de boot. Vanaf de boot hebben we een meerdere keren op grote afstand nijlpaarden gezien! Helaas hielden de krokodillen zich rustig. Op de boot heerlijk gekletst met twee Australiërs die in Engeland wonen en gelezen in ‘Buddhism for Dummies’ omdat Secret History van Donna Tart inmiddels uit is. Na een paar uur uiterst ontspannen, genieten van het uitzicht, lezen en zonnen kwamen we aan bij de lodges voor die avond. Onze kamer bleek alleen een vreemd driehoekig anderhalf persoonsbed te hebben en een kapotte klamboe. Na bij de Australiërs gezien te hebben dat die maar liefst drie bedden hadden mét hele klamboes, zijn we bij de balie om een andere kamer gaan vragen, wat gelukkig geen probleem was. Spulletjes weggelegd en gaan kaarten met de Australiërs. Op het terrein lopen schattige puppies en veel apen rond, die zich tegoed doen aan het eten van de mensen. Vooral de apen jatten regelmatig iets van tafel: voor ons hilarisch, volgens de staff minder grappig.

Na een heerlijke avondmaaltijd nog even Afrikaanse dans gekeken en naar bed gegaan onder het genot (?) van een kakofonie aan geluiden van de apen, vogels, honden, krekels, en andere mensen.