Ik kan de slaap moeilijk vatten door de hitte en vraag me af onder hoeveel dekens de Gambianen eigenlijk slapen. De meeste kinderen op school hebben namelijk truien aan overdag en ’s ochtends zelfs jassen, terwijl het kwik hier in de nacht niet onder de twintig graden komt. Ik begrijp de mensen met Afrikaanse achtergrond die voor het eerst sneeuw zien ineens een heel stuk beter! Als twintig graden al koud is, is min tien dat des te meer!

In de ochtend hou ik me druk bezig met het schrijven aan mijn thesis en het invullen van een ongelofelijk lange sollicitatieprocedure. Het voelt goed om bezig te zijn met werk zoeken! Ik kan niet stilzitten (goh) en het vooruitzicht dat na mijn thesis niks meer te doen is én geen geld meer is, baart me toch een beetje zorgen. Na het heetste moment van de dag vertrek ik naar het strand en ik sluit de dag af met een heerlijk etentje met Signe en Priya in een restaurantje vlakbij het hotel waar de UvA groep slaapt.

Als ik thuis kom, wacht er een erg leuk bericht! Ik ben uitgenodigd op gesprek voor een PhD plek in Eindhoven! Promoveren wil ik al jaren en dit project lijkt me écht heel tof! Het gesprek is 16 april dus ik heb na thuiskomst slechts een paar dagen voorbereidingstijd en ik moet een hoop doen, maar het gaat goed komen, daar vertrouw ik op! De praktische zaken van in Den Haag wonen en in Eindhoven werken moet ik echter nog een beetje uitzoeken….