In de ochtend loop ik richting FAWEGAM om daar het donatiegeld van de UvA op te halen. Zij doneren, net als vorig jaar toen ik zelf in de groep zat, aan elke instelling die ze bezoeken een bedrag. Vanwege mijn ervaringen met de principal en de verhalen die over hem de ronde doen, is besloten de dovenschool geen geld, maar goederen te geven. Met een stapel bankbiljetjes in mijn tas vertrek ik richting een kantoorboekhandel die me is aangeraden door een vrouw die ook vaak dingen doneert. Zij maken mooie prijzen voor je en hebben een breed assortiment benodigheden.

Bram gaf gister aan wel mee te willen, omdat Priya hele dagen op school aan het werk is. Fijn om samen in de winkel te kunnen brainstormen. Uiteindelijk worden het heel veel schriftjes (met 80 pagina’s voor de basisschool en 120 pagina’s voor de middelbare school), een puntenslijper per kind, een gum per kind, 50 linealen, heel veel kleurpotloden en schoolbordkrijtjes in wit en kleur. Daarnaast schaffen we 100 blikjes aan twee passers in zitten, geodriehoeken en linealen, een gum, een puntenslijper en twee potloden voor alle kinderen op de middelbare school. Hopelijk kunnen de kinderen op deze manier hun eigen spullen beter bewaren en hoeven ze minder ruzie te maken met elkaar om materiaal. Donderdagochtend komt de UvA groep mij en alle spullen thuis ophalen.

’s Middags en ’s avonds was ik, maak ik schoon, ruim ik op en pak ik in, komt er iemand van de dovenschool mijn appartement bekijken voor eventueel verhuur in de toekomst en ren ik als een kip zonder kop in de rondte 😉