Een Mooi Gebaar CAL – #268 – 25 september

Raymond van de VVCAL van CypressTextiles.


Speciale steken:

beginstokje = 1 vaste, 1 losse

begindubbelstokje = 1 vaste, 2 lossen

picot = vaste in aangegeven ruimte, 3 lossen, vaste in de zijkant van de 1e vaste


Start elke nieuwe kleur met een staande steek.

Toer 1

Haak in een magische ring: 1 begindubbelstokje, (1 losse, 1 dubbelstokje) 15x, 1 losse, sluit de toer met een halve vaste in het begindubbelstokje en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige lossenruimte; 1 picot in elke lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste van de 1e picot en hecht af.

Toer 3

Start in een willekeurige picot: 1 vaste in picot, *(2 lossen, vaste in volgende picot) 3x, 4 lossen, 1 vaste in volgende picot*, herhaal * tot * 2x, (2 lossen, vaste in volgende picot) 3x, 2 lossen, 1 stokje in 1e vaste. Dit zorgt ervoor dat toer 4 op de juiste plek start.

Toer 4

In dezelfde ruimte: (beginstokje, 2 lossen, 3 stokjes), *3x (3 stokjes in volgende 3lossenruimte), (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 4lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste hoek over en haak 2 stokjes in de 1e hoek om die af te maken. sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje.

Toer 5

Maak een halve vaste in de hoekruimte: (beginstokje, 3 lossen, 1 stokje) in hoekruimte, *(1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende steek) 7x, 1 losse, 1 steek overslaan, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste hoek over, sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Fuchsia.