Een Mooi Gebaar CAL – #259 – 16 september 2018 

speciale steken:

beginstokje = (1 vaste, 1 losse)

start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak in een magische ring; beginstokje, 1 losse, 3x (3 stokjes, 1 losse), 2 stokjes, om de toer te sluiten een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Toer 2

Start in een lossenruimte; *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, 1 losse*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 3

Ga met halve vasten tot in de hoekruimte; (beginstokje, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, *2 lossen, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in volgende lossenruimte, 2 lossen, (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in volgende hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, laatste herhaling de hoek overslaan, 2 stokjes in de 1e hoek om die af te maken, sluit de toer met een halve vaste in beginstokje en hecht af.

Toer 4

Start in een hoekruimte; *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, 3 lossen, (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in volgende 1-lossenruimte, 3 lossen*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 5

Ga met halve vasten tot in de hoekruimte; (beginstokje, 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes), *4 stokjes in volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte, 4 stokjes in volgende lossenruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste herhaling de hoek over, sluit de toer met een halve vaste in beginstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake.