Een kliederig karweitje waarbij je lekker veel chocola kan snoepen. Het blijft natuurlijk nog steeds niet echt gezond om suiker te eten, maar deze bounties zijn al een stuk gezonder dan die uit de supermarkt. Bovendien zijn ze leuk en niet moeilijk om te maken! Eet smakelijk!

Ingrediënten
100 gram kokosrasp
3 theelepels honing of ahornsiroop
3 theelepels kokosolie
100 gram pure chocola

Benodigdheden
Bord
Bakpapier
Koelkast
Vriezer
Pan en kom voor au bain marie

Bereiding
1. Smelt de kokosolie in een pannetje
2. Meng alle ingrediënten, behalve de chocola, door elkaar in een kom
3. Zet de kom 15 minuten in de koelkast. Hierdoor stolt de kokosolie een beetje en kun je makkelijker bolletjes maken
4. Maak bolletjes van het mengsel en leg ze op een bakpapiertje op een bord. Zonder bakpapier vriezen ze vast aan het bord en zijn ze moeilijker heel te houden. Je kunt de bolletjes het makkelijkst met twee theelepels maken, goed aandrukken en op het papier leggen.
5. Zet het bord in de vriezer voor tenminste 20 minuten.
6. Smelt au bain marie de pure chocola. Dit betekent dat je een grote pan pakt met water en daarin een kleinere pan of kom laat drijven. In de bovenste pan doe je dan de chocola. Het smelt dan langzamer.
7. Leg de bolletjes één voor één op een lepel en rol ze om en om in de kom met chocola totdat ze helemaal bedekt zijn. Leg ze dan weer terug op het bord met bakpapier.
8. Zet de bolletjes nog tenminste 15 minuten terug in de vriezer, zodat de chocola weer helemaal gestold is.
9. Eet smakelijk!