Woodland Deken CAL – Deel 6

In dit zesde deel van de Woodland CAL van Attic24 haak je de laatste toeren voor je aan de rand kunt beginnen in deel 7. Volgende week komt er geen patroon, dus kun je bijwerken aan de deken en alle draadjes wegwerken. Links naar eerdere delen van het patroon vind je onderaan dit bericht. Veel haakplezier!

DSC02423


Het voelt alsof we pas net begonnen zijn en toch is dit al weer de zesde week. We haken deze week de laatste strepen en het voelde een beetje als een snelle sprint! Of heb je rustig meegewandeld op de prachtige bospaadjes in je hoofd, waarbij je rustig de tijd hebt genomen om te genieten van je reis?

Ik vind dit deel van de deken reis altijd een beetje bitterzoet. Ik ben zo blij met hoe de deken eruit ziet, maar ik baal als ik weet dat het afgelopen is. Zeker bij een CAL is dat gevoel heel sterk aanwezig, omdat je ook vriendschappen ziet ontstaan tussen het haken van de steken en strepen door, waardoor het afscheid nemen van de deken extra pittig is.

We hebben nog een paar weken te gaan gelukkig, dus we hoeven nog niet écht verdrietig te zijn!

DSC02466

Deze week is ontzettend koud geweest hier, met temperaturen onder nul en ijzige sneeuwstormen. Ik heb genoten van dat winterweer maar vind het ook heerlijk om binnen te zitten en m’n golfjes te haken. Bij het haardvuur haken is één van mijn lievelingshobby’s op het moment, dat is echt Gezellig met een hoofdletter G! Zet er een kopje thee bij en eet een stukje heerlijke chocolade, gooi nog een lief poesje in de mix en ik ben helemaal in m’n nopjes!

DSC02460

Oh! En natuurlijk de zelfgebreide sokken, die geven ook dat heerlijke thuis-warm-hardvuur-gezelligheidsgevoel!

DSC02520

Ik heb deze week wel gedroomd van heerlijke zonnige kleine dagdroompjes. Deze laatste serie strepen gaat over de frisse lucht, de herfstzon en de luchtige boomtoppen. De kleuren zijn licht en luchtig en vormen een mooie balans voor de aardse kleuren waarmee we begonnen.

DSC01547

Ik heb zoveel gewandeld afgelopen herfst toen het weer zonnig en licht was, dat ik mijn hoofd heb proberen te vullen met de essentie van dat seizoen en met hoe het me doet voelen. Het zonlicht, gecombineerd met de prachtige rijke kleuren van de bladeren waren zo inspirerend! Ik hoop dat jullie dat gevoel ook in jullie deken hebben kunnen vangen.

DSC01676

Zomer is mijn meest favoriete seizoen, maar ik denk dat de herfst van 2017 altijd met liefde en plezier in mijn herinnering zal zitten.

Al. Die. Kleuren!!


 

Ik heb weer prachtige foto’s om met jullie te delen deze week. Ik word er zo vrolijk van om te zien hoe jullie genieten van de Woodland kleuren en hoeveel prachtige dekens er afgelopen maand ontstaan zijn!

SharonFletcher

Sharon heeft haar Woodland kleuren gebruikt in een granny stripe deken, in een Woodland Regenboog volgorde.

AnneDyer

Anne heeft het Interlocking Kleuren Ripple patroon gebruikt (het originele patroon vind je binnenkort hier op de site) voor een prachtige overgang van de Woodland kleuren).

BKaeGibson

B heeft haar Woodland in een Nette Golf patroon gehaakt, de kleuren lijken van je scherm te springen.

Judy

Judy Maakt de prachtige Circular Mandala Throw. Het is heerlijk om haar creativiteit zo los te zien gaan in deze kleuren!

Lou

Lou heeft haar Woodland Harmony deken afgemaakt.

Isabel

Isabel haakte de Woodland Deken CAL in de randomkleurenvolgorde. Mooi he?

SandraDaffodilWildBlog

Sandra heeft deze prachtige foto gemaakt met wat mos en blaadjes, gaaf he?

Ze haakte nog meer versieringen……

SandraDorey

……lief he!!

Sandra maakt deze deken voor haar 5-jarige kleinkind en wilde wat schattige applicaties haken.

Dankjulliewel voor het versturen van alle foto’s via Facebook, daar worden deze blogposts heel gezellig van! Super bedankt!

DSC02528

Als ie af is ziet je deken er zo uit…..

DSC02526

Dit is dus de Kleurenverhaal-volgorde en ik vind ‘m prachtig geworden!

Ta-dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DSC02540

De rand moet er nog om maar ik vind de deken nu al zo prachtig!

DSC02543

Deze golfjes zijn zo heerlijk om te haken en ik hoop dat jullie ook zo gelukkig zijn geworden van alle deze bochtige streepjes. Als je in het begin geworsteld hebt met het patroon, hoop ik dat je nu éxtra tevreden bent met je prestatie.

DSC02544

Ik kijk naar deze strepen en wordt vervuld met zoveel blije herinneringen aan tijden en plaatsen.

Het is aards maar ook luchtig.

Er is beweging en ritme, zonneschijn en schaduw.

Het is precies geworden wat ik wilde – een verhaal van een rustige boswandeling op een zonnige herfstdag.

Schop de blaadjes in de lucht, keer je gezicht naar de zon.

Verzamel eikels en gevallen blaadjes, vind bemoste takken.

Dwalende bospaadjes, droge stenen muren, het geluid van de rivier en de blijdschap in mijn hart en ziel.

Helemaal gelukkig, van top tot teen.

DSC02622

OPMERKING OVER DE RAND 

In het laatste deel van de CAL (Deel 7, wat over twee weken gepubliceerd wordt), zal ik laten zien hoe je de deken af kunt maken met een mooie rand. We gebruikte Lime voor de lossenketting en de eerste toer, weet je nog? Dit is onderdeel van de rand, dus je moet zeker weten genoeg garen hebben voor Lime. Ik had nog 23 gram over van elke kleur na 7 strepen.

Ik heb ongeveer 15-16 gram Lime garen gebruikt om de eerste toer van de rand te haken. 

Je kunt één van de laatste Lime strepen overslaan als je niet genoeg garen over denkt te houden…. De laatste Lime streep is streep 82 in deel 5.

DSC02657

De rest van de rand wordt gehaakt met Spice, Tomato en Gold, maar voel je vrij om andere kleuren te kiezen als je wilt. Je hebt per kleur nog ongeveer 10-12 gram garen nodig.

Ik hoop dat je je niet teveel zorgen maakt om de hoeveelheid garen die je nog over hebt, of over de lengte van je deken. Je kunt op elk willekeurig moment stoppen met haken als je de gewenste lengte hebt bereikt. Kies welke kleur je mooi vindt om mee te eindigen, dat hoeft niet perse een lichtblauwe kleur te zijn. Volg je hart.

🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂

WOODLAND DEKEN CAL DEEL 6

Je laatste streep voor Deel 5 was Duck Egg, dat was streep 90.

Hier volgt de kleureninformatie voor deel 6 van de Woodland Kleurenverhaal: strepen 91-105, van beneden naar boven gehaakt.

Elke streep is twee toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

Part 6

91. Pistachio

92. Duck Egg

*Lincoln*  (optioneel voor grotere deken)

93. Storm Blue

94. Silver

95. Mustard

96.  Duck Egg

97. Silver

98. Lincoln

99. Storm Blue

100. Duck Egg

101. Pistachio

*Silver* (optioneel voor grotere deken)

102. Lincoln

103. Silver

104. Duck Egg

105. Storm Blue (awww, was dit het dan echt?)

Kay

Kay deelde een foto van haar Random kleuren deken op Facebook deze week en ik werd er een beetje verliefd op. Ik hoop dat anderen ook zoveel plezier hebben van de random volgorde…

Dit zijn de Random kleuren voor deze week…..

Random part 6

Deel 6 van de Random kleurenvolgorde van de Woodland CAL staat hierboven in de wasknijpers (van beneden naar boven), of volg hieronder de kleurenvolgorde van boven naar beneden.

91. Mustard

92. Copper

93. Mocha

94. Storm Blue

95. Duck Egg

96. Lincoln

97. Lime

98. Spice

99. Silver

100. Pistachio

101. Gold

102. Tomato

103. Grey

104. Meadow

105. Cypress

***VOOR DEGENEN DIE EEN LANGERE DEKEN MAKEN…..

Ik had nog een blok voor de randomkleuren moeten maken, maar dat ben ik vergeten. Als je je deken maakt met twee garenpakketten en langer wil maken dan 180 centimeter, dan moet ik dus nog even een kleurenontwerpje maken. Dat volgt zo snel mogelijk….

🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂

DSC02545

Volgende week hebben we een inhalaweek. In die week kun je de laatste strepen haken, je draadjes wegwerken, of gewoon alvast lekker genieten van de deken die bijna af is! Alle draadjes moeten weggewerkt zijn voor je aan de rand begint….

In deel 7 haken we De Rand, het patroon daarvoor komt op vrijdag 23 februari.

🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂

WOODLAND BLANKET FAREN PAKKET

WOODLAND RIPPLE PATROON

WOODLAND DEKEN CAL :: Deel 1

WOODLAND DEKEN CAL :: Deel 2

WOODLAND DEKEN CAL :: Deel 3

WOODLAND DEKEN CAL :: Deel 4

WOODLAND DEKEN CAL :: Deel 5

WOODLAND DEKEN CAL :: Slipstream Rand

🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂