Woodland Deken CAL :: Deel 5

Het vijfde deel van de Woodland Deken CAL van de geweldige Lucy van Attic24! Wat een prachtige deken is dit toch weer, ik kan er echt verliefd van worden. De tekst, het patroon en alle credits behoren Lucy toe, ik vertaal alleen maar <3 En ik geniet stiekem ontzettend van dat klusje elke week, omdat de foto’s zo inspirerend zijn! Ik heb nog veel te leren van Lucy….

DSC02207

Het is alweer vrijdag en het is Woodland tijd overal op de wereld – een gedachte waar ik onwijs van ga grijnzen! Ik vind het heerlijk om na te denken over de Wereldwijde Woodland community die ontstaan is rondom deze deken, het lijkt erop alsof we een blije familie zijn en ik vind het zo gaaf om alle dekens te zien ontwikkelen via social media foto’s! Bedankt dat jullie deze reis met me ondernemen, ik kan jullie niet duidelijk maken hoeveel ik jullie gezelschap waardeer terwijl we samen door de bossen struinen… CAL’s zijn zo leuk – dit is mijn 4e jaarlijks CAL deken en ik wil gewoon niet dat het ooit nog ophoudt…

DSC02467

Deze week heb ik gevierd dat de kleur Tomato eindelijk weer op voorraad was, waardoor de garenpakketen weer besteld kunnen worden via onderstaande link: (Lucy krijgt een kleine commissie over elk verkocht pakket).

{WOODLAND GAREN PAKKET}

DSC01720

Ik heb veel gelezen op social media deze week terwijl jullie door deel 4 van de reis liepen.

DSC01708

Ik hou er ongelofelijk van om midden in een bos stil te staan en omhoog te kijken door het bladerdak heen, ik krijg dan een licht gevoel in m’n hoofd en m’n tenen. Ik weet nog precies wanneer bovenstaande foto gemaakt werd – we liepen als familie in ons lokale bos op een zonnige zondagmiddag in midden November. Het was zo’n prachtige herfstdag en de blaadjes vielen om ons heen terwijl we liepen.

Mij werd altijd verteld als kind dat als je een blad ving voor het op de grond viel, dat dat geluk bracht en je dan een wens mocht doen. Heb je dat wel eens gehoord? Ik vertel dit ook aan de Kleine Mensen en ze gingen meteen proberen blaadjes te vangen. Dat is overigens niet zo makkelijk als het klinkt, dat weet je als je het ooit geprobeerd hebt! Foto’s maken van dansende vallende blaadjes is trouwens ook nog niet zo gemakkelijk…

DSC01730

De bovenstaande foto vangt zo mooi die dromerige, lichtgevulde herfstdagen, waar ik zo naar kan verlangen en die de bron vormen voor de bovenste toeren van de Woodland Ripple deken….

DSC02425

……Ik hou van deze kleuren, ze zijn geweldig! De lichtere kleuren in het Woodland pallet geven de deken balans voor de donkerdere aardse kleuren waar we mee begonnen. Ik hoop dat je de kleurencombinaties van deze week weer fijn vindt!

DSC02423

Aan het eind van de week spendeer ik steeds tijd aan het fotograferen van mijn deken. Het is zo leuk om te doen! Ik vind het prutsen en fotograferen bijna net zo leuk als het daadwerkelijke haken. Ik ben zo verliefd op deze golfjes, het patroon is een droom en zo ontspannend om te haken…. Deze week heb ik in het cafe gehaakt, bij vrienden thuis, naast het haardvuur en in bed. Het is therapeutisch, ontspannend, relaxend en mindful en ik waardeer deze rustige golfjes dan ook enorm…

Zoals je kunt zien neemt Tilly bijna altijd deel aan mijn fotografeer sessies, ze is nooit ver bij me vandaan. Daarom dacht ik dat jullie vandaag misschien de Facebook-foto’s wel wilden zien van alle andere vierpotige (en tweepotige!) vrienden van de Woodland dekens….

Paula Mitchell

Awwww…..

JennLenard

Wat een lieverd……

RochelleRoberts

Slaapkoppie….

ElizabethJohns

Boefie!

LoriandBob

Wat een prachtige kat – en deken!

BadAlice!

Ik moest hardop lachen van bovenstaande foto, aangezien de titel alleen maar was “Stoute Alice”. Haha! Je bent een stoute poes Alice!

BenjiandBongo

Awwwwww!!!!!!!!!! Benji en Bongo houden ook van de Woodland deken!

GeraldineDavies

Geraldine deelde deze foto van haar Budgie die “helpt” bij het haken….

NancyDuffer

…en deze prachtige vogel hoort bij Nancy. De prachtige kleuren zouden me ontzettend (positief!) afleiden als dit vogeltje op de Attic zou wonen!

EmmyandFamka

Emmy toonde haar prachtige Attic24 dekens op haar paard.

Ik waardeer jullie foto’s ontzettend, en jullie hartverwarmende betrokkenheid bij de Woodland deken.

DSC02424

Terug naar mijn eigen deken, de bovenste foto vertelt hoe deel 4 en 5 er samen uitzien.

DSC02418

Zijn de kleuren niet prachtig!

DSC02420

De deken groeit en wordt daardoor moeilijker om mooi op de foto te krijgen, maar ik wil zo graag het kleurenverloop laten zien…. Maar, ik wou dat ik ook juist gekleurde sokken had voor deze foto’s!! Had ik daar maar aan gedacht van te voren….

DSC02419

Het hele kleurenverhaal idee fascineerd me vanuit een ontwerpoogpunt en het is een heerlijk gevoel om het allemaal samen te zien komen na alle maanden hard werk.

DSC02413txt

EEN OPMERKING OVER DE LENGTE

Aan het einde van deel 4 is je deken ongeveer 120 centimeter lang, tweederde van de totale lengte.

Als je deken nu te lang is, kun je deze week minder haken. Als je deel 5 maar met Duck Egg eindigt, kun je vrij makkelijk het aantal strepen verminderen. Je kunt tot streep 78 werken en stoppen, of tot streep 86 en stoppen, of doorgaan, zoals in bovenstaande foto aangegeven.

Aan het eind van deel 5 is je deken 150-160 centimeter lang.

Volgende week is de laatste week met strepen en dan zijn er zelfs maar 15 strepen. Ik hoop dat jullie genoeg garen hebben en dat er genoeg over is voor de rand. Je gebruikt ongeveer 11 gram per streep, dus 77 gram van elke kleur, dus je zou 23 gram per kleur moeten over hebben na week 6.

?????????????????????????

WOODLAND DEKEN CAL DEEL 5

Je laatste streep van deel 4 is Pistachio – dat was streep nummer 72.

Hier is de kleurinformatie voor de “Woodland Kleurenverhaallijn”: strepen 73-90, je werkt van beneden naar boven.

Elke streep bestaat uit twee toeren: dus 18 strepen = 36 toeren haken.

Part 5

73. Gold

74. Lincoln

75. Pistachio

76. Storm Blue

77. Silver

78. Duck Egg (aahhhhhh!!!)

79. Pistachio

*Storm Blue* (optioneel voor langere deken)

80. Gold

81. Lincoln

82. Lime

83. Storm Blue

84. Silver

85. Mustard

86. Duck Egg

87. Silver

*Pistachio* (optioneel voor langere deken)

88. Storm Blue

89. Lincoln

90. Duck Egg

Annie

Annie deelde haar Random Strepen deken deze week na het afronden van deel 4. Ook heel mooi toch?

Hier zijn de strepen voor de Random volgorde…

Part 5 Random

Deel 5 van de “Random Kleuren” Woodland Deken staat hierboven (volg de wasknijpers van onder naar boven). Of lees onderstaande tekst van boven naar beneden.

73. Mocha

74. Pistachio

75. Lincoln

76. Cypress

77. Gold

78. Copper

79. Mocha

80. Pistachio

81. Duck Egg

82. Grey

83. Tomato

84. Mustard

85. Lincoln

86. Silver

87. Meadow

88. Spice

89. Storm Blue

90. Lime

?????????????????????????

DSC02431

Deel 6 (strepen 91-105) komt op vrijdag 9 februari.

?????????????????????????

WOODLAND BLANKET GARENPAKKET (finally back in stock – so happy about that!!!)

WOODLAND RIPPLE PATROON

WOODLAND DEKEN CAL :: PART 1

WOODLAND DEKEN CAL :: PART 2

WOODLAND DEKEN CAL :: PART 3

WOODLAND DEKEN CAL :: PART 4

?????????????????????????