Woodland Blanket CAL :: Part 4

Het vierde deel van de Woodland Deken CAL van Attic24. Dit patroon is niet van mij, ik vertaal het alleen voor jullie. Klik hier voor het patroon, hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3.

DSC01931

Goedemorgen Woodlanders! Hoe gaat het met jullie en hoe was jullie week? Ik hoop dat jullie genieten van een langzaam groeiende deken en een beetje verliefd zijn op de kleuren en de samendansende en spelende golfjes!

DSC05540

Terwijl ik rustig hakend geniet van mijn eigen gehaakte golfjes, denk ik terug aan alle prachtige boswandelingen die ik met J en de Kleine Mensen gemaakt heb in de herfst. Het is heerlijk om met deze prachtige kleuren te haken terwijl die visuele herinneringen in mijn steken terecht komen.

DSC02214

Dat is één van de dingen die ik zo heerlijk vind aan het haken van dekens – ze komen vol te zitten met herinneringen en zijn daardoor zeer gewaardeerde bewakers van tijd en plaats. Het ritme van het leven zit in deze kleuren, toeren en steken, allemaal vastgelegd in warm, zacht garen. Heel waardevol voor mij en ik hoop dat jullie Woodland dekens ook allerlei blije herinneringen in de vezels hebben gekregen.

Sorry dat ik niet zoveel op social media ben deze week, ik voel me niet zo lekker. Gewoon een constant probleem dat ik heb met een te laag ijzer en anemia, ik word daar gek van! Ik ben weer bij de arts geweest, nog meer bloedonderzoeken, nog meer zware ijzersupplementen om in te nemen, dus ik hoop dat ik me in de komende 3 maanden beter en energieker ga voelen.

Ik ga nu nog even wat prachtige Woodland creaties delen met jullie….

Lynne Hannmann

Lynne maakt indruk met haar gebreide versie van de Woodland Ripple, is ie niet prachtig? Het is de traditionele Old Shale steek en ik kan me er persoonlijk niets bij voorstellen dat iemand ervoor kiest om een hele deken te breien!!

HilsParker

Hils heeft een “Harmonious Summer Garden” mix deken. Ik vind het prachtig hoe ze mijn twee patronen combineert met dit prachtige resultaat!

LouBletcher

Lou’s prachtige Woodland Harmony deken viel me ook meteen op – dit is het lichtere deel van het deken en ik kan niet wachten tot we de warmere roden en koperige oranje kleuren óók kunnen zien!

DoronPinkas

Doron deelde haar hexagon kleuren map met ons op Facebook en ik was verbaasd toen ik hem zag! Ze heeft een prachtige layout gemaakt voor haar hexagon design om te kijken hoe colourswash zou werken met het Woodland kleuren pallet en ik vind het prachtig.

NinaLovdok

Nina maakt een prachtige Woodland Regenbook deken. Het is onwijs mooi om de Woodland kleuren in “regenboog”stijl te zien, niet?

JudyBaron

De lieve Judy gaat ook door met haar prachtige Circular Fall Mandala Throw, al past ze heel erg haar eigen creativiteit toe.

Ik vind het mooi om alle dekens te zien en ik word er ongelofelijk gelukkig van! Ik hoop dat jullie je eigen tempo volgen om je eigen reis zo ontspannen mogelijk te maken. Of je nu net begint, of al halverwege bent, of het nu makkelijk gaat of je steeds overnieuw moet beginnen, ik hoop dat je gelukkig bent met deze golfjes en dat je plezier krijgt in het maken van iets moois!

DSC02192

We gaan nu deel 4 haken, we komen tevens over de helft deze week. Vorige week namen e afscheid van Copper, Cypress en Grey en deze weken komen de nieuwe kleuren: Pistachio, Lincoln, Storm Blue en Silver! Ik kijk ernaar uit om ze in de dekens te zien verschijnen! Die zachte Lincoln is zo’n prachtige kleur!!

DSC02040

Ik vond het echt een beetje een feestje toen ik de lichte kleuren van het Woodland pallet zag verschijnen, het was alsof je na een lange wandeling waar je steeds goed op moet letten waar je stapt, ineens omhoog kijkt in plaats van naar beneden en dat je dan de prachtige lucht en licht ziet!

 

DSC02207

Dat heerlijke lichte gevoel van de boomtoppen is prachtig en onwijs welkom nadat je door een bladerdek geschopt hebt in de afgelopen 3 weken…

DSC02204

In de volgende weken zie je steeds een verandering van donker naar licht in de kleuren. Ik kan niet wachten.

DSC02464

BELANGRIJKE NOTITIES OVER GAREN HOEVEELHEDEN

Ik heb op Facebook opgemerkt dat sommige mensen zich zorgen maken of ze wel genoeg garen over hebben. Het makkelijkste is om je garen te wegen op de keukenweegschaal.

Er zitten 7 strepen van elke kleur in de Woodland deken.

Elke streep is ongeveer 11 gram garen.

Aan het eind van de deken heb ik dan ongeveer 23 gram garen van elke kleur over, wat ruim genoeg is voor de rand.

Als je erachter komt dat jouw strepen meer dan 11 gram garen gebruiken per streep, dan kan het zijn dat je niet genoeg garen over hebt voor de rand.

Weeg deze week je garen en maak een keuze. Neem de kleuren die je al af hebt (Grey, Cypress en Tomato) en weeg ze. Als je je zorgen maakt kun je in deel 4 een streep minder Lime maken (streep 56 sla je dan over), omdat je daar de rand sowieso mee maakt.

Ik weet nog niet precies met welke andere kleur de rand gemaakt wordt, ik  maak de deken namelijk samen met jullie, dus ik moet nog even spelen met de kleuren.

Misschien Lime, Spice en Gold? Of Lime, Mustard en Pistachio? Of Lime, Lincoln en Silver?

Als je drie kleuren die al klaar zijn (veel) minder dan 23 gram wegen, dan kun je in deel 4 het beste een aantal kleuren weglaten, zonder dat dat afbreuk doet aan je kleurenreis. Na deel 3 heb je ongeveer 90 centimeter deken.

?????????????????????????

WOODLAND DEKEN CAL DEEL 4

Je laatste streep van deel 3 is Spice – dat was streep 54.

Nu komt de kleureninformatie voor deel 4 van het Woodland Kleurenverhaal: strepen 55-72, van beneden naar boven.

Onthou dat elke streep uit twee toeren bestaat, dus 18 strepen is 36 toeren haken.

Part 4

*LET OP: De strepen met *dikke tekst* maak je alleen als je een grotere deken hebt en twee pakketen. Als je één pakket hebt, negeer dan de dikke tekst.

55. Tomato

56. Lime

57. Gold

58. Pistachio

59. Spice

60. Meadow

*Mustard* (optioneel voor grotere deken)

61. Gold

62. Mocha

63. Pistachio (ooooooo!!!)

64. Spice

65. Mustard

66. Lincoln (yippeeeee!!!)

67. Silver (yayyy!!!)

*Mocha* (optioneel voor grotere deken)

68. Lime

69. Storm (woohoo!!!)

70. Lincoln

71. Spice

72. Pistachio

*Duck Egg* (optioneel voor grotere deken)

KayFeltham

Kay deelt haar Randomkleuren deken tot dusver en ik vind ‘m prachtig.

Random Part 4

Deel 4 of the “Random Kleuren” Woodland deken is te zien in bovenstaande foto.

55. Lime

56. Cypress

57. Duck Egg

58.  Pistachio

59. Grey

60. Tomato

61. Gold

62. Meadow

63. Cypress

64. Copper

65. Storm Blue

66. Duck Egg

67. Mustard

68. Grey

69. Silver

70. Lime

71. Tomato

72. Spice

?????????????????????????

DSC02209

Deel 5 (stripes 73-90) komt hier rond 2 februari weer online….

?????????????????????????

WOODLAND BLANKET YARN PACK (momenteel niet beschikbaar, eind januari weer wel!!)

WOODLAND RIPPLE PATROON

WOODLAND DEKEN CAL :: DEEL 1

WOODLAND DEKEN CAL :: DEEL 2

WOODLAND DEKEN CAL :: DEEL 3

?????????????????????????